Dnevnikov humanitarni tek

Zgodba o Alekseju

Dnevnikov humanitarni tek - petek, 08.05.2015 ob 11:22
Aleksej je bil rojen 20. marca 2010, 12 dni po roku poroda. Ker se njegova mamica Aleksandra - Saša Nedeljkovič ni odpirala, so nato porod umetno sprožili. Po dolgem mučenju, ki je trajalo cel dan in celo noc, se je koncno rodil krepak deček Aleksej, težak vec kot 4 kg.  Preberi »

Povabilo na Dnevnikov humanitarni tek

 

teja_kralj1.jpg»Letos sem bolj kot kdaj koli prej vpletena v življenja otrok s posebnimi potrebami in s tem tudi otrok, ki so zaradi svojega zdravstvenega stanja prikrajšani za marsikatero aktivnost, ki se nam zdi samoumevna. Pogovor z njihovimi starši in opazovanje njihovega razvojnega napredka nam je lahko v velik poduk, da nobena stvar ni nemogoča. Izgovorov, da bi ne zmogli izpeljati duatlona ali triatlona so smešni, če jih primerjamo z dosežki otrok, ki se štiri leta borijo in trudijo za to, da se sami posedejo, šest let za to, da se sami nahranijo, in osem let za to, da se postavijo na svoje noge. Ne le najuspešnejši triatlonci, temveč tudi ti mali borci, ki se vse od rojstva borijo za čim večjo samostojnost, nam bi morali biti vzor, da je vse možno. A le z močno, jekleno in dobro voljo. Če zmorejo oni, zmoremo tudi mi.«
 
 Teja Kralj 

Urbani tekač

urban_praprotnik.jpgNi nam treba daleč, da pridemo tja, kjer nam je lepo. Večinoma pridemo tja že kar peš. Če tečemo, pa smo tam še hitreje.
 
 
Urban Praprotnik, prof. šp. vzg. 

KAKO POSTANETE ČLAN DNEVNIKOVEGA ŠPORTNEGA KLUBA?

sportni_klub_dnk_logo.jpgČlan športnega kluba DNK lahko postane vsakdo, ki se udeleži katerega od športnih dogodkov v organizaciji kluba DNK. Člani kluba prejemajo informacije in obvestila o načrtovanih dogodkih po elektronski pošti, s pobudami in predlogi sodelujejo pri načrtovanju razvoja in aktivnosti kluba ter so v okviru posameznih dogodkov deležni posebnih ugodnosti.

    Prijavite se na e-novice o naših športnih dogodkih!