ZBIRANJE SREDSTEV ZA NAŠE DRUŽINE ŠE POTEKA

HVALA vsem, ki ste tekli na humanitarnem teku in prispevali za družine z otroci s posebnimi potrebami!

Če ste pripravljeni pomagati, lahko svoj prispevek do 30. oktobra 2014 nakažete na transakcijski račun Iskrice »Pomoč otrokom«, odprt pri Abanki, d. d., IBAN SI56 0510 0801 1104 164, model 00, sklic: 2909, namen: IN Iskrica.
Lahko pa tudi pošljete SMS-sporočilo s ključno besedo ISKRICA5 na številko 1919 in za družine z otroki, ki jih predstavljamo v rubriki Iskrica Nedeljskega in na spletni strani Humanitarnega teka, boste prispevali 5 evrov.*
 
*Prispevajo lahko uporabniki mobilnih storitev Telekoma Slovenije, Simobila, Debitela, Izimobila in Tušmobila. Pogoji in navodila za sodelovanje pri storitvi SMS-donacija so objavljeni na spletni strani www.dnevnik.si/pogoji. 
Dnevnikov humanitarni tek

Zgodba o Maši

Dnevnikov humanitarni tek - sreda, 17.09.2014 ob 15:17
Da rejništvo ni pobiranje  državnega denarja, temveč  dobrota brez meja,  dokazuje  Ivanka Možina iz Dolenčic.  Čeprav ima štiri svoje otroke, je  pod svoje okrilje vzela še  slabovidno in gluhonemo  Mašo s  cerebralno paralizo. Danes tako    štiriinpolletna Maša živi v toplem  domu družine Možina, na ...  Preberi »

Povabilo na Dnevnikov humanitarni tek

 

teja_kralj1.jpg»Letos sem bolj kot kdaj koli prej vpletena v življenja otrok s posebnimi potrebami in s tem tudi otrok, ki so zaradi svojega zdravstvenega stanja prikrajšani za marsikatero aktivnost, ki se nam zdi samoumevna. Pogovor z njihovimi starši in opazovanje njihovega razvojnega napredka nam je lahko v velik poduk, da nobena stvar ni nemogoča. Izgovorov, da bi ne zmogli izpeljati duatlona ali triatlona so smešni, če jih primerjamo z dosežki otrok, ki se štiri leta borijo in trudijo za to, da se sami posedejo, šest let za to, da se sami nahranijo, in osem let za to, da se postavijo na svoje noge. Ne le najuspešnejši triatlonci, temveč tudi ti mali borci, ki se vse od rojstva borijo za čim večjo samostojnost, nam bi morali biti vzor, da je vse možno. A le z močno, jekleno in dobro voljo. Če zmorejo oni, zmoremo tudi mi.«
 
 Teja Kralj 

Urbani tekač

urban_praprotnik.jpgNi nam treba daleč, da pridemo tja, kjer nam je lepo. Večinoma pridemo tja že kar peš. Če tečemo, pa smo tam še hitreje.
 
 
Urban Praprotnik, prof. šp. vzg. 

KAKO POSTANETE ČLAN DNEVNIKOVEGA ŠPORTNEGA KLUBA?

sportni_klub_dnk_logo.jpgČlan športnega kluba DNK lahko postane vsakdo, ki se udeleži katerega od športnih dogodkov v organizaciji kluba DNK. Člani kluba prejemajo informacije in obvestila o načrtovanih dogodkih po elektronski pošti, s pobudami in predlogi sodelujejo pri načrtovanju razvoja in aktivnosti kluba ter so v okviru posameznih dogodkov deležni posebnih ugodnosti.

    Prijavite se na e-novice o naših športnih dogodkih!